
In Brugge heerst een sterke ontgroening en de vrees voor een beperkte jonge innovatieve instroom in de economie is reëel. Brugge wordt nog steeds geassocieerd met een traditionele economie, die bovendien sterk steunt op toerisme, zorg en haven. Ad hoc zijn er initiatieven die ondernemerszin zouden kunnen stimuleren. Echter gebeurt alles versnipperd en zijn het steeds dezelfde usual suspects die bereikt worden.
In Brugge beweegt heel wat. Het innovatieplatform "De Toekomst van Brugge" inspireert, initieert en verbindt vooruitstrevende ideeën met nieuwe groepen in de samenleving, zodat kruisbestuiving tussen mensen en sectoren de stad vernieuwt. Onder de "De Toekomst van Brugge" stimuleert het Brugs Futurepreneur Netwerk (verder aangehaald als BFN of innovatienetwerk), als interactief forum, de ondernemingszin van jonge creatievelingen. BFN bundelt alle Brugse partners en projecten rond jongeren en ondernemingszin en positioneert zich als aanspreekpunt om jongeren te informeren, te scouten en te begeleiden in het uitwerken, ondernemen en opstarten van frisse ideeën.
BFN richt zich op alle Brugse jongeren tussen 18 en 25, met bijzondere aandacht aan doelgroepen die minder snel met innovatie en ondernemingszin in contact komen, zoals vaktechnisch technische jongeren, maatschappelijk kwetsbare jongeren en doelgroepen uit de jongerenwerking. Het netwerk gaat met de BFN Roadshow fysiek op verschillende locaties bij de jongeren op bezoek; ontwikkelt een toolkit van instrumenten om de ondernemingszin van jongeren te inspireren, stimuleren en activeren; en implementeert deze instrumenten door activiteiten en netwerkmomenten.
Deze toolkit met interactieve instrumenten omvat de expertise van de netwerkpartners (jeugdwerkers, docenten, leraars, bedrijven, non-profits, creatieve economie, etc.). BFN resulteert in interacties waar bv een lasser functionele meubelen ontwikkelt voor student interieurvormgeving en waarbij een docent de marketing ondersteunt. Finaal zijn ook eenmalige projecten essentiële BFN output, zoals het oprichten van een vzw en het organiseren van een pop-up evenement.
Stad Brugge - Administratie
De Korrelatie, Hogeschool West-Vlaanderen, Vlaamse autonome hogeschool - centrale diensten, Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende, Regionaal Centrum voor Jongerencultuur: "Het Entrepot", Stad Brugge - Entrepot, tapis plein
01-09-2016 tot 31-08-2018
ondernemerschap, starters, stedelijke ontwikkeling
Versterken van het concurrentievermogen van kmo’s
U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.
Contact