Gedreven door duurzaamheid, gezondheid en economische realiteit staan veel voedingsbedrijven voor de uitdaging om de grondstoffen in hun voedingsproducten aan te passen. In dit project “Ctrl+Alt+Food+Shift” zetten POM West-Vlaanderen, KU Leuven, VIVES, en Flanders’ FOOD in op een gerichte en onderbouwde ondersteuning van bedrijven bij een geControleerde Shift naar Alternatieven binnen de voedingssector (Food).
Om dit te verwezenlijken richten de partners zich op een nauwere samenwerking tussen alle actoren (kmo’s en grote bedrijven, kennisinstellingen, middenveldorganisaties,...) waarbij aandacht is voor:
1) verdere community building rond voeding en gezondheid;
2) een strategieoefening rond de shift naar alternatieve grondstoffen;
3) het toeleiden van de bedrijven tot de beschikbare kennis en expertise maar ook de labo- en pilootinfrastructuur van de kennisinstellingen en de incubator als een geïntegreerd geheel.
Dit laatste punt speelt in op de noden van (West-)Vlaamse voedingsbedrijven, vaak kmo’s, met beperkte mogelijkheden om op een (wetenschappelijk) onderbouwde manier aan product- en procesinnovatie te doen.
Flanders'FOOD, Katholieke Hogeschool Vives Zuid, Katholieke Universiteit te Leuven - "KU Leuven - Campus Kortrijk - algemene diensten, Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen
01-02-2024 tot 31-01-2027
agro-food
Onderzoek en Innovatie
U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.
Contact