Ctrl + Alt + Food + Shift (immaterieel)

Gedreven door duurzaamheid, gezondheid en economische realiteit staan veel voedingsbedrijven voor de uitdaging om de grondstoffen in hun voedingsproducten aan te passen. In dit project “Ctrl+Alt+Food+Shift” zetten POM West-Vlaanderen, KU Leuven, VIVES, en Flanders’ FOOD in op een gerichte en onderbouwde ondersteuning van bedrijven bij een geControleerde Shift naar Alternatieven binnen de voedingssector (Food).

Om dit te verwezenlijken richten de partners zich op een nauwere samenwerking tussen alle actoren (kmo’s en grote bedrijven, kennisinstellingen, middenveldorganisaties,...)  waarbij aandacht is voor:

1) verdere community building rond voeding en gezondheid;

2) een strategieoefening rond de shift naar alternatieve grondstoffen;

3) het toeleiden van de bedrijven tot de beschikbare kennis en expertise maar ook de labo- en pilootinfrastructuur van de kennisinstellingen en de incubator als een geïntegreerd geheel.

Dit laatste punt speelt in op de noden van (West-)Vlaamse voedingsbedrijven, vaak kmo’s, met beperkte mogelijkheden om op een (wetenschappelijk) onderbouwde manier aan product- en procesinnovatie te doen.

 

Verwante projecten

DataHub voor AgroFood

DataHub voor AgroFood

  • EFRO-Vlaanderen
  • agro-food, data, digitalisering, innovatie
Meer lezen
SymBIOse

SymBIOse

  • INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen
  • agro-food, bodem, voedingsindustrie
Meer lezen
FABulous Farmers

FABulous Farmers

  • INTERREG Noordwest-Europa
  • agro-food, biodiversiteit
Meer lezen
Logo Efro Eu

InnoLab

  • EFRO-Vlaanderen
  • agro-food, innovatie, voedingsindustrie
Meer lezen

Financiële info

Totale projectkost: € 1.222.576

Partners

Flanders'FOOD, Katholieke Hogeschool Vives Zuid, Katholieke Universiteit te Leuven - "KU Leuven - Campus Kortrijk - algemene diensten, Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen

Periode

01-02-2024 tot 31-01-2027

Thema

agro-food

Prioriteit

Onderzoek en Innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Contact

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren. Gelieve aan de duiden welke cookies we mogen registreren.

Noodzakelijke cookies (zijn nodig voor de correcte werking van de website)


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen