
Hoofddoel van dit project is wegnemen van infrastructurele drempels bij bedrijven door de realisatie van state-of-the-art labo- en pilootinfrastructuur die ter beschikking staat van de voedingssector. Zo worden op korte termijn de West-Vlaamse kmo’s ondersteund in het gebruik van alternatieve grondstoffen om tot duurzame en voedzame voedingsproducten te komen.
Voedingsbedrijven staan voor de uitdaging om op zoek te gaan naar alternatieve, duurzame grondstoffen van nutritioneel interessante componenten, zowel macronutriënten (o.a. eiwitten en gezonde vetten) als micronutriënten (o.a. vitaminen en antioxidanten), en deze te verwerken in duurzame en voedzame voedingsproducten. Veel (West-)Vlaamse voedingsbedrijven zijn kmo’s maar ook grotere voedingsbedrijven met beperkte mogelijkheden om op een (wetenschappelijk) onderbouwde manier aan product- en procesinnovatie te doen. In de meeste gevallen is de beschikbare toegepaste R&D-capaciteit, labocapaciteit en pilootinfrastructuur gering of afwezig.
In Lipid Lab in Kortrijk en Food Innovation Park (FIP) in Roeselare worden labo- en pilootinfrastructuur verder uitgebouwd. Mede via het immateriële project zal de beschikbare labo- en pilootinfrastructuur rond voeding van de partners in West-Vlaanderen als geïntegreerd geheel aan de doelgroep worden voorgesteld en aangeboden.
Flanders'FOOD, Katholieke Hogeschool Vives Zuid, Katholieke Universiteit te Leuven - "KU Leuven - Campus Kortrijk - algemene diensten, Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen
01-02-2024 tot 31-01-2027
agro-food
Onderzoek en Innovatie
U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.
Contact