Onze samenleving, met alle private en publieke actoren, is de afgelopen jaren in ijltempo getransformeerd naar een wereld waarin digitale dienstverlening het ‘nieuwe normaal’ is. Ook de burger is, in zijn relatie met lokale, regionale en federale overheden, steeds veeleisender geworden in wat hij verwacht aan digitale diensten. Deze toegenomen digitalisering heeft echter geleid tot een verhoging van het risico op verstoring door cybersecurity-incidenten.
Het project CyberFort Antwerpen heeft als doel om een veilige en betrouwbare digitale omgeving op te bouwen, waarin inwoners, bedrijven en instellingen met vertrouwen kunnen wonen, werken en ondernemen. Cyberfort Antwerpen zet zich in voor het creëren van een veerkrachtige digitale omgeving en een goed voorbereide organisatie die maximaal bestand is tegen huidige en toekomstige cyberdreigingen. Het ultieme doel van dit cybersecurity programma is het maximaal beheersen van de cyberrisico’s voor de organisatie en de interne en externe gebruikers.
Hierbij zal ingezet worden op de drie belangrijkste factoren om dit te bereiken:
De projectoutput omvat een veilige omgeving voor honderdduizenden gebruikers, de werkwijze om dit op te zetten en te onderhouden en de best practices waaruit anderen kunnen leren.
Cyberveiligheid is voor alle Vlaamse lokale besturen een reële bedreiging. Mogelijke problemen hebben een zeer zware impact op de externe dienstverlening en interne werking. Met dit project wil de stad Antwerpen een belangrijke stap voorwaarts zetten en een trekkersrol in Vlaanderen opnemen. Het project zal inzichten en resultaten opleveren die ook door andere steden en gemeenten kunnen meegenomen worden bij de uitbouw van een cyberveiligheidsbeleid.
Stad Antwerpen - 915
01-09-2023 tot 31-08-2026
digitalisering
Digitalisering
U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.
Contact