Flavour werkt rond de problematiek van voedseloverschotten en koppelt hieraan het thema van tewerkstelling voor mensen die ver van de reguliere arbeidsmarkt staan.
Momenteel wordt enorm veel voedsel weggegooid of verspild. Tegelijk neemt armoede toe en moeten steeds meer mensen een beroep doen op voedselhulp. Veel mensen staan ver van de reguliere arbeidsmarkt en kunnen moeilijk werkervaring opdoen.
Het project zet daarom in op distributieplatformen die voedsel surplus herverdelen naar mensen in armoede. En ook op verwerkingseenheden/bedrijfjes die voedseloverschotten een langer leven geven. Daarbij test Flavour arbeids- en coachingstrajecten uit om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, de kans te geven werkervaring op te doen.
Elke partner ontwikkelt een aantal pilootprojecten die de haalbaarheid van een nieuwe ‘voedseloverschotsector’, onderzoeken. Dit moet resulteren in een sociaal innovatief businessmodel dat streeft naar een efficiënte en effectieve dienstverlening rond voedseloverschotten. Even belangrijk als een meer duurzaam gedrag ten aanzien van voedsel zijn daarbij jobcreatie en het vergroten van tewerkstellingsmogelijkheden voor mensen die ver van de reguliere arbeidsmarkt staan.
KOMOSIE vzw
Milieu & Werk vzw, Stad Brugge, Stad Mechelen, VIVES Hogeschool
01-09-2018 tot 30-09-2022
arbeidsmarkt, circulaire economie
Bevorderen van sociale inclusie en investeren in educatie en vorming
U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.
Contact