Food Heroes

Tientallen miljoenen tonnen voedsel worden elk jaar ongeschikt voor consumptie bevonden en vervolgens weggegooid. Toch zijn er heel wat bedrijfjes die zich specialiseren in oplossingen om voedseloverschotten te beperken of alsnog te gebruiken voor de creatie van waardevolle producten. Zij zijn de Food Heroes. Het gelijknamige project is een samenwerking tussen onderzoeksinstellingen, bedrijven, designers en sectorfederaties die de bedrijven willen ondersteunen om nieuwe oplossingen voor de voedseloverschotten op de markt te brengen. Vanuit Vlaanderen staan Flanders DC en het Innovatiesteunpunt Boerenbond in voor de ondersteuning van in totaal 120 kmo's uit de sectoren vlees, vis, groente & fruit. Via een wedstrijd werden een 15-tal beloftevolle ideeën geselecteerd en daarna op een doorgedreven manier begeleid. Zo is er het In Ovo project waarin een screeningssysteem al in een vroeg stadium mannelijke kuikens detecteert zodat die eieren niet worden uitgebroed. Er zijn ook vruchtensappen die men produceert uit imperfecte groente en fruit. Of visfilets die kunnen geproduceerd worden uit vissenvlees dat anders wordt weggegooid. Samen maken ze de afvalberg weer wat tonnen lichter.

Food Heroes

Verwante projecten

Triple F: Food From Food

Triple F: Food From Food

  • INTERREG Vlaanderen-Nederland
  • agro-food, biomassa, circulaire economie
Meer lezen
USAR

USAR

  • INTERREG 2 Zeeën
  • bodem, circulaire economie, innovatie
Meer lezen
Hy4Dense

Hy4Dense

  • INTERREG 2 Zeeën
  • agro-food, innovatie
Meer lezen
Logo Efro Eu

C-4CE

  • INTERREG Vlaanderen-Nederland
  • arbeidsmarkt, circulaire economie, vaardigheden
Meer lezen

Financiële info

Totale projectkost: € 5.700.494

Projectleider

Zuidelijke Land- en tuinbouworganisatie - ZLTO (Nederland)

Partners

Flanders DC, Innovatiesteunpunt

Periode

15-09-2016 tot 14-09-2020

Thema

agro-food, circulaire economie

Prioriteit

Bevorderen van de overgang naar een koolstofarme economie

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Contact

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren. Gelieve aan de duiden welke cookies we mogen registreren.

Noodzakelijke cookies (zijn nodig voor de correcte werking van de website)


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen