Precisiefermentatie is een baanbrekende innovatie dat een integrale oplossing kan bieden op de stijgende vraag naar voedsel dat toegankelijk, duurzaam en voedzaam is. Hoewel biotechs globaal inzetten om biomolecules te produceren via precisiefermentatie, blijft de toepassing ervan nog beperkt. Kostenefficiënte productie op schaal, als gevolg van beperkte scale-up capaciteit, de beperkte ontwikkelingsexpertise en de hoge investeringen die nodig zijn om fermentatiecapaciteit te bouwen, is een grote hindernis voor biotechs om bioproducten grootschalig te introduceren.
AB InBev heeft de expertise om kostenefficiënt te fermenteren op nooit eerder geziene schaal. Met het Global Bio-Product COE project wilt AB InBev een commercieel-gedreven, downscaled procesontwikkelingsplatform bouwen waarbij deze kennis en expertise wordt gebruikt om biotechs te ondersteunen. Met dit project doelt AB InBev erop om een piloot faciliteit op te starten, waar alle procesontwikkeling gecentraliseerd zal worden, nabij het Innovatie centrum van AB InBev, te Leuven. Met deze capaciteit zal assistentie worden aangeboden met (i) kostenefficiënte en duurzame procesontwikkeling, (ii) schaalbaarheid, (iii) product definiëring en (iv) producttoepassingsonderzoek gebaseerd op techno-economische modellen (TEM) en procesdata. Dit zal zorgen voor levensvatbare bedrijven die duurzame bioproducten van hoge kwaliteit kunnen produceren tegen concurrerende prijzen. Hiermee wilt AB Inbev de Vlaamse BioTech industrie verder laten groeien en meer kansen bieden zodat deze bedrijven een commercieel product op de markt kunnen brengen.
AB Inbev - Anheuser-Busch InBev
01-09-2023 tot 31-12-2023
Onderzoek en innovatie
Stimuleren van onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie
U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.
Contact