De stakeholders van de grensoverschrijdende Leievallei hebben als doelstelling dat het gebied een grensoverschrijdende, eco-toeristische topbestemming moet worden. De Leie is de rode draad die de gemeenten met elkaar verbindt op het vlak van riviertoerisme en de bijhorende activiteiten om zich te onderscheiden van het traditionele toerisme.
Na de inrichting van sites dienen innoverende producten en diensten te worden gecreëerd rond riviertoerisme. De partners van het project beogen hierbij de ontwikkeling van kwaliteitsvolle diensten die beantwoorden aan de verwachtingen van de klanten en die het behoud van het erfgoed op die sites bevorderen. De realisaties baseren zich op de natuurlijke rijkdommen van de Leievallei om de integratie ervan in het landschap te garanderen en de impact op het milieu te beperken.
Allereerst is het de bedoeling de vloot uit te breiden. Zo wordt het onthaal in pleziervaart in het hele gebied opgekrikt, boottrajecten te vergemakkelijken en de ontwikkeling van bijhorende activiteiten tussen Franse en Belgische gemeenten te stimuleren. Door aandacht te besteden aan milieu, de inrichting van de sites, het duurzaam en gezamenlijk beheer ervan verbindt men zich ertoe toe om hun ecologische bestemming zodanig te beheren en te promoten dat de samenhang en leesbaarheid wordt versterkt. De projecten zetten namelijk in op de continuïteit van realisaties zoals ecolodges, het knooppuntennetwerk, de fietsroutes, de Greeters... Dankzij promotieacties voor deze bestemming zal het imago van de regio versterkt worden en zullen er meer buitenlandse toeristen aangetrokken worden.
Lys sans Frontières (Frankrijk)
Autonoom Gemeentebedrijf Wielsbeke, BOOOT vzw, Stad Gent, Toerisme Leiestreek, Westtoer
01-07-2017 tot 31-12-2021
erfgoed, havens, lokale overheden, toerisme, vaartuigen
Versterken van het concurrentievermogen van kmo’s
U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.
Contact