Biobased economy is in de Koepelvisie Delta Region 2030 gekozen als één van de drie topclusters en driver voor innovatie en specialisatie in de Nederlands-Vlaamse Delta Regio. Met de aanwezigheid van een grote agro- en chemische sector, een gunstige geografische ligging en de samenwerking tussen bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen en overheden kan de grensregio een unieke voortrekkersrol op zich nemen. Kansen op economische groei, behoud en uitbreiding van werkgelegenheid staan echter onder druk door een tekort aan technisch geschoolde mensen.
Zowel de competenties van huidige werknemers in de industrie als onderwijsprogramma’s voor de professionals van morgen schieten nog te kort. Er is een 5-tal domeinen geïdentificeerd waar de Biobased Economy een belangrijke impact zal hebben: de land- & tuinbouw, de non-food, de chemie/biotechnologie, materialen en technologie/cleantech.
Er is een 5-tal domeinen geïdentificeerd waar de biobased Economy een belangrijke impact heeft: de land- & tuinbouw, de non-food, de chemie/biotechnologie, materialen en technologie/cleantech. Kansen op economische groei, behoud en uitbreiding van werkgelegenheid staan echter onder druk als er onvoldoende technisch geschoolde mensen zijn en werknemers niet over de benodigde competenties beschikken. Om innovatie in de biobased economy te stimuleren is samenwerking tussen sectoren en onderwijsdisciplines essentieel.
Gemeente Dordrecht
Bio Base Europe Pilot Plant, Blenders, Da Vinci College, HOGent, Hogeschool Inholland, HZ University of Applied Sciences (Nederland), ROC West-Brabant, Stichting Avans, Stichting Biobased Delta, Thomas More Kempen, Universiteit Hasselt, VITO - Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek, VZW Instituut van het Heilig Graf
01-11-2016 tot 31-10-2019
arbeidsmarkt, biogebaseerde economie, vaardigheden
Bevorderen van sociale inclusie en investeren in educatie en vorming
U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.
Contact