Like! focust op het bouwen van een lokale digitale innovatiecultuur. In 9 transnationale pilots kwamen lokale overheden, burgers, universiteiten en kmo’s samen om via co-creatie slimmere, meer efficiënte en meer innovatieve diensten te ontwikkelen.
De pilots focusten zich op 3 thema’s:
(1) De creatie van een lokale digitale innovatiecultuur in het Noordzeegebied. Overheden en praktijkmensen kregen nieuwe digitale vaardigheden en kennis zodat ze innovatieve diensten kunnen leveren, nieuwe manieren kunnen vinden om in contact te komen met gemeenschappen en meer inclusieve diensten kunnen creëren.
(2) Het ontwikkelen van slimmere dienstverlening. Het is belangrijk om als lokaal bestuur de bestaande informatie efficiënter te gebruiken door diverse bronnen met informatie aan elkaar te koppelen en zo te komen tot meer geschikte dienstverlening/communicatie voor de gebruikers en de gemeenschap. Het project legt de focus hierbij niet alleen op “gemiddelde personen”, maar heeft ook de ambitie om in te zetten op de ontwikkeling van vaardigheden of innovatieve vormen van dienstverlening voor specifieke of kwetsbare doelgroepen.
(3) De creatie van een digitaal DNA voor de stad of buurt. Hierin wordt gefocust op data en wordt door lokale besturen samengewerkt aan een transnationaal digitaal dashboard. De data die hierbinnen worden gegeneerd, kunnen dan worden gebruikt in de beleidsvoering.
De stad Roeselare koos ervoor om zich binnen Like! te richten op werkende mantelzorgers.
Gemeente Groningen (Nederland)
Stad Roeselare
01-10-2016 tot 01-03-2020
data, dienstverlening, digitalisering, ICT, innovatie, lokale overheden, vaardigheden
Stimuleren van onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie
U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.
Contact