Het stedelijke weefsel van Borgerhout intra muros (binnen de singel) is opvallend dichtbebouwd. De resultaten uit de omgevingsanalyse bevestigen dat Borgerhout het district is met de grootste tekorten qua groen en open ruimte in de stad, en zelfs één van de dichtst bevolkte buurten in Vlaanderen. Met het project willen stad en het district Borgerhout een nieuwe centrale publieke ontmoetingsruimte creëren die door zo veel mogelijk bewoners optimaal beleefd en gebruikt kan worden en op die manier aan de buurt een impuls geven die de socio-economische aantrekkingskracht zal versterken.
Het project Moorkensplein en omgeving garandeert een aanzienlijke verbetering van het openbaar domein waarbij enerzijds het huidige Moorkensplein wordt heraangelegd om de verouderde inrichting te verfraaien en in te spelen op de aanwezige behoeften en het optimale gebruik. Anderzijds zal het Moorkensplein uitgebreid kunnen worden door het openwerken en de integratie van het aangrenzende bouwblok. Deze gecombineerde aanpak maakt de inrichting van een publieke ruimte van enig formaat mogelijk.
Tijdens fase 1 (uitvoering tot en met 2018) zal het plein heraangelegd worden (inclusief de openbare verlichting) en zal, in afwachting van de definitieve uitbreiding van het Moorkensplein bij fase 2, een deel van de open ruimte reeds worden ingericht als een tijdelijke publieke ruimte. Hiervoor worden 6 leegstaande panden gesloopt en wordt het binnengebied, dat als parking wordt gebruikt, geherstructureerd.
Stad Antwerpen - 915
01-08-2016 tot 31-07-2019
stedelijke ontwikkeling
Bevorderen van een duurzame grootstedelijke ontwikkeling
U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.
Contact