Het project kadert in de realisatie van een high-end belevingsroute doorheen het terroir van Haspengouw en focust op de versterking van het ondernemerschap en de stedelijke kernen. Het project wil het potentieel in het ‘terroir van Haspengouw’ valoriseren in authentieke ervaringen voor gasten en zo het ondernemerschap versterken. Het productieve landschap van Haspengouw als productieketen (teelten, productie, consumptie) wordt als basis genomen voor de versterking van de business van de lokale ondernemers en van de stedelijke kernen.
In deze ontwikkeling wordt ingezet op de creatie van bijzondere ervaringen voor de gasten. Daarbij ligt een sterke focus op de creatie en vermarkting van de culinaire streekidentiteit van Haspengouw. De ambitie is te komen tot een streekgastronomie aan elke tafel en elke toog, waarbij het gebruik van lokale seizoengebonden ingrediënten op een kwaliteitsvolle manier bereid, centraal staat. In deze streekgastronomie is zowel ruimte voor topkoks die ingrediënten virtuoos combineren als voor anderen die zich positioneren als kantines van de grote eenvoud, eenvoudig en eerlijk. Deze culinaire merkidentiteit maakt deel uit van de merkarchitectuur die voor Haspengouw in ontwikkeling is.
Het project voorziet ontwikkeltrajecten met de lokale overheden, telers, producenten, gastheren en restauranthouders om te komen tot de creatie van het bijzondere ervaringsaanbod en tot de culinaire merkbeleving voor Haspengouw, waarbij de ondernemers en de lokale overheden ondersteund worden in het realiseren van die bijzondere ervaringen. De trajecten worden mee vorm gegeven door experten en deskundigen die ondernemers begeesteren, inspireren en ondersteunen.
Toerisme Limburg
01-06-2021 tot 30-09-2023
kmo ondersteuning
Versterken van het concurrentievermogen van kmo’s
U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.
Contact