In de agrofoodsector gaat vandaag een aanzienlijk deel van de geproduceerde groenten en fruit verloren door verspilling of bederving tijdens de tussenfasen van boer tot winkel. Daarom werkt een partnerschap van bedrijven en onderzoekscentra samen aan een interactief opslagssysteem dat monitoring van de producten in real-time moet toelaten. Men ontwikkelt daarvoor een uitrusting en toestellen die de bedervingsgassen op een eenvoudige en goedkope manier kunnen detecteren. Er wordt in reële omstandigheden getest op appels, bosbessen, aardappelen en peren. Vanuit Vlaanderen nemen het bedrijf STOREX en het Vlaams Centrum voor Bewaring van Tuinbouwproducten deel aan het project.
Radboud Universiteit (Nederland)
STOREX Belgie BVBA, Vlaams Centrum voor Bewaring van Tuinbouwproducten
15-09-2016 tot 14-06-2020
agro-food, innovatie
Stimuleren van onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie
U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.
Contact