Trans-Lipo

Trans-Lipo zal innovatieve oplossingen ontwikkelen voor de landbouw op basis van biologische moleculen zoals lipopeptiden (LP's) en glycolipiden (GL's). Deze biomoleculen beloven een verhoogde weerstand van planten tegen veelvoorkomende en opkomende schimmelaandoeningen.

Naast hun antischimmel eigenschappen versterken deze verbindingen de veerkracht van planten en verminderen het risico op resistentieontwikkeling. De effectiviteit van deze moleculen zal worden getest tegen sleutelpathogenen uit de regio, zoals de schimmelziekten die aardappelen en prei aantasten, en tarwe septoria.

Het project is gericht op het verfijnen van productietechnieken en formulering van deze moleculen, terwijl hun effectiviteit wordt bevestigd. Trans-Lipo zal ook onderzoeken hoe LP's en GL's de inherente afweermechanismen van planten kunnen stimuleren. Het project bouwt hiervoor voort op de resultaten van het project SmartBioControl.

Bovendien zullen resistentiemarkeringen waardevolle tools bieden om de robuustheid van gewassen te beoordelen.

Het project Trans-Lipo maakt deel uit van de projectenportefeuille Biocontrol 4.0.

Verwante projecten

InterregNEDVL_main

Smart Farming & Food Processing

  • INTERREG Vlaanderen-Nederland
  • Land- en tuinbouw, voedingsindustrie
Meer lezen
InterregNEDVL_main

Food Pioneers Accelerator

  • INTERREG Vlaanderen-Nederland
  • ecosysteem beheer, Land- en tuinbouw
Meer lezen
main_interreg_FWVL

Trans - Pathoflax 2.0

  • INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen
  • Land- en tuinbouw
Meer lezen
main_interreg_FWVL

AgriClimate

  • INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen
  • klimaat adaptatie, Land- en tuinbouw
Meer lezen

Financiële info

Totale projectkost: € 2.320.656

Projectleider

Université de Reims Champagne-Ardenne

Partners

Universiteit Gent

Periode

01-07-2024 tot 30-06-2028

Thema

Land- en tuinbouw

Prioriteit

Stimuleren van onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Contact

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren. Gelieve aan de duiden welke cookies we mogen registreren.

Noodzakelijke cookies (zijn nodig voor de correcte werking van de website)


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen