‘Triple F’ richt zich op verschillende reststromen uit de consumptie, zoals wortel, fruit, oesterzwamvoetjes en rabarber in Nederland en prei, fruit, bierbostel en witlof in België. Een ‘kansenkaart’ van de grensregio is uitgewerkt met een overzicht van vraag en aanbod bij bedrijven wat betreft plantaardige reststromen, inclusief de verschillende technologieën die toegepast kunnen worden om resten te herbestemmen zoals bijvoorbeeld drogen, vriezen, verhitten.
Inmiddels zijn er ca. twaalf projecten gestart en er verschillende zitten in de aanvraagprocedure ter goedkeuring. Elk project wordt zowel financieel ondersteund als met expertise, onderzoeks- en testfaciliteiten van de partners in het Food from Food consortium. Voorbeelden van projecten zijn:
Brainport Development
Aardappelhoeve, ATW Cools, Bazqet, Bodec, Botanic Bites, Brightlabs, EV ILVO, Fi&S, Flanders'FOOD, Fruitsorteerbedrijf van den Elzen, Groentenhof, HAS Hogeschool, Innovatiesteunpunt, Sowepo, Stichting Food Tech Park Brainport, Traicar, Van Rijsingen Groep, Verbruggen Paddestoelen, Versalof, Wilderhof
01-01-2017 tot 31-12-2020
agro-food, biomassa, circulaire economie
U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.
Contact