Het VALGORIZE project is te situeren binnen de domeinen “blauwe groei”, “algen”, “agro-food”, “feed-food”.
Kort samengevat beoogt het project de gecontroleerde, duurzame productie en verwerking van hoogwaardige, stabiele en veilige algenbiomassa met een sterke focus op een goed totaal ‘smaakprofiel’. Het smaakprofiel omvat smaak, aroma, kleur en textuur. Op de achtergrond van dit project speelt de topic ‘voedselzekerheid’ (één van de VN Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen), m.n. het kunnen voeden van de wereldbevolking in de toekomst- en de transitie naar alternatieve, gezonde en duurzame voedingsbronnen. Ook het gebruik van algen als voeder wordt geëvalueerd. Het exploiteren van de verkregen resultaten zal belangrijke opportuniteiten voor de industrie en de deelnemende regio's met zich meebrengen.
VALGORIZE zal innovaties realiseren rond:
ILVO - Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek
VITO - Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek
15-07-2018 tot 31-03-2022
agro-food, algen, biomassa, blauwe groei
Stimuleren van onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie
U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.
Contact