Wier & Wind

De wereldwijde vraag naar zeewier is groot en zal de komende jaren verder groeien. Dit biedt een unieke kans voor duurzame groei van de aquacultuursector in de Noordzee regio. In de afgelopen jaren zijn er meerdere kleinschalige zeewierinitiatieven opgestart in het Europese kustgebied, met name dichtbij de kustlijn. Grootschalige teelt van zeewier is echter nog niet mogelijk met de huidige stand van teelttechnieken. In dit project willen bedrijven AtSeaNova, Murre Technologies, GEOxyz en Seaweed Harvest Nordsea de productie van zeewier significant verhogen. Het zeewiercollectief Stichting Noordzeeboerderij (North Sea Farmers) en kennisinstellingen Ugent en HZ University of Applied Science zullen hen hierin ondersteunen. Gezamenlijk zullen de partners een grootschalig en geautomatiseerd zeewierteeltsysteem ontwikkelen dat betrouwbaar is op zee, en dat kan worden ingezet binnen de vele windmolenparken die de Noordzee rijk is. Het project draagt hiermee bij aan meervoudig ruimtegebruik van de windmolenparken.

Verwante projecten

Janssen Incubatie Model

Janssen Incubatie Model

  • EFRO-Vlaanderen
  • innovatie, ondernemerschap
Meer lezen
PHOTONITEX

PHOTONITEX

  • INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen
  • innovatie, innovatief textiel
Meer lezen
Logo Efro Eu

Link2innovate: matchmaker voor de technostarter

  • INTERREG Vlaanderen-Nederland
  • innovatie, kmo ondersteuning, starters, voucher projecten
Meer lezen
Sunovate

Sunovate

  • INTERREG Vlaanderen-Nederland
  • bouw, innovatie, materialen
Meer lezen

Financiële info

Totale projectkost: € 3.400.000

Partners

AtSeaNova NV, Geo.Xyz BVBA, HZ University of Applied Sciences (Nederland), Murre Technologies B.V., Seaweed Harvest Nordsea BV, Stichting Noordzeeboerderij, Universiteit Gent

Periode

01-07-2019 tot 31-12-2022

Thema

algen, blauwe groei, innovatie, marien, voedingsindustrie

Prioriteit

Behoud en bescherming van het milieu en efficiënt gebruik van grondstoffen

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Contact

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren. Gelieve aan de duiden welke cookies we mogen registreren.

Noodzakelijke cookies (zijn nodig voor de correcte werking van de website)


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen